Termeni și condiții

Garanția produselor


Bicicletele beneficiează de garanție 24 luni iar în funcție de producător poate fi mai mare la anumite componente. Garanția pentru produsele de carbon este de 6 luni și este valabilă doar dacă utilizatorul nu depășește greutatea de 90 kg, greutate maximă admisă pentru utilizarea componentelor de carbon (șei, tije de șa, ghidoane, furci, pipe).


La furci și cadre garanția variază în funcție de destinația de utilizare a produsului. Recomandăm să verficați manualul de utilizare al bicicletei.
Pentru a beneficia de garanție, cumpărătorul trebuie să respecte instrucțiunile de folosire și normele ce trebuiesc cunoscute de cumpărătorii de bunuri de folosință îndelungată care se vând cu termen de garanție conform: HG 786/96, 394/95.


Unitatea de deservire pentru repararea produselor în garanție este doar SC DANIELS WORKSHOP SRL, FreeRide Bike & Ski Workshop, Strada Siretului nr.14, bloc 9, Sibiu.


Determinarea cauzei defecțiunii și remedierea acesteia se face doar la punctul de lucru SC DANIELS WORKSHOP SRL.


Garanția este declarată nulă dacă:


• nu este însoțită de bonul fiscal pentru produsele achiziționate din magazin, sau de factură fiscală pentru produsele achiziționate prin intermediul online;
• defectele produsului nu sunt defecte de fabricație ci sunt defecte provocate de utilizator;
• defectele produsului nu sunt defecte de fabricație ci se datorează utilizarii incorecte a bicicletei sau nu este întreținută (să fie curățată de mizerie, să aibă lanțul uns corespunzător și la timp, să nu fie depozitată în ploaie sau în alte zone umede care pot duce la ruginirea componenteor, etc);
• produsul prezintă urme de lovituri sau urme ce nu provin în urmă unei utilizări normale a produsului;
• produsul a fost întreținut în altă unitate de service decât cea a SC DANIELS WORKSHOP SRL, iar defecțiunea a survenit în urmă acelor operațiuni;
• nu se poate prezența certificatul de garanție;
• defecțiunea a apărut după expirarea termenului de garanție înscris pe certificat;
• nu a fost efectuată prima revizie obligatorie la 6 luni după achiziționarea bicicletei;
• au fost constatate defecte de către utilizator și nu au fost remediate;
• bicicletă a fost spălată cu apă sub presiune, fapt ce a dus la deteriorare rulmenților, butucilor și componentelor furcii.


Garanția nu acoperă descentrare a roților ca urmare a utilizării, penele de cameră și cauciuc, neuniformitate vopselei sau zgârieturile lacului sau a vopselei.


Nu sunt acoperite de garanție piesele de uzură: cauciucuri, manșoane, șa, elemente de transmisie, camere, furcă, saboți, plăcute de frână, discuri de frână. Aceastea sunt acoperite de granție doar în cazul defectelor de fabricație și nu de cele survenite în urmă utilizării.


Utilizarea bicicletelor


Bicicletă poate fi utilizată doar de o singură persoană, cu greutatea maximă de 110 kg (exceptând bicicletele la care este specificată o altă greutate, și la cele de carbon unde greutatea maximă recomandată este de 90 kg).


Bicicletele sunt destinate plimbărilor recreative și nu pentru sărit și urcat bordure sau trepte, excepție făcând bicicletele special destinate pentru aceste discipline.


Schimbarea vitezelor se face astfel:


• se schimbă doar în mers în timpul pedalarii
• nu se schimbă în sarcină (în urcări abrupte/rampe)
• nu se pedaleză în sens invers în momentul schimbării
• se utilizează doar rapoartele recomandate, nu se folosesc rapoartele extreme (foaie mică cu pinion mare și invers)
Frânarea se face concomitent cu ambele frâne în condiții de siguranță. Nu se bruschează frânele, mai ales în condiții de umezeală.


Înainte de fiecare utilizare a bicicletei se verifică:


• presiunea roților
• funcționarea frânelor
• strângerea ghidonului, șeii, pedalelor și a roților
• funcționarea corectă a schimbătoarelor de foi și pinioane


Tijă de șa și tija ghidonului nu se ridică peste semnul de maxim inscripționat pe acestea. Șaua nu trebuie plasată în afara zonei de Maxim (MAX) pentru a nu vă accidenta.


Orice joc apărut în componente neremediat la timp, duce la o deterioare a acelor componente cu fiecare utilizare în acea stare.


Este obligatorie verificarea ocazională a tuturor șuruburilor și piulițelor pentru a preveni desfacerea acestora. Recomandăm să faceți revizie de 2 ori pe an.


Ungerea lanțului se face doar după o curățare prealabilă a acestuia de orice impurități. Ungerea nu se face în exces ci cu pipeta, fiind necesară doar ungerea lanțului după care schimbarea prin toate rapoartele de viteză.


Bicicletă trebuie menținută curată și este recomandată spălarea și ungerea acesteia după utilizarea în condiții umede sau de noroi. După spălare este necesară ungerea componentelor ce se află în mișcare. Componentele aflate în mișcare (rulmenți, furcă) nu se spală cu apă sub presiune.


Bicicletă se depozitează în locuri ferite de umezeală și raze solare.


Garanția componentelor:


Cadrele se schimbă în garanție doar la apariția fisurilor în zona sudurilor și fără a prezenta urme de lovituri.


Furcile nu sunt acoperite de garanție dacă nu sunt întreținute (cele cu suspensie) conform termenilor specificați de producător sau dacă prezintă urme de lovituri.


Nu fac subiectul garanției componentele ce prezintă orice urmă de lovituri.


Garanția echipamentelor


Pentru echipamente (îmbrăcăminte, încălțăminte, echipamente de protecție) garanția este de 30 zile din momentul achiziționării iar pentru accesorii și piese garanția este în baza bonului fiscal conform legislației în vigoare.


Declarație de răspundere


Nu ne asumăm răspunderea pentru accidente, daune sau alte prejudicii rezultate în urma posesiei sau utilizării vreunuia dintre produsele pe care le-am expediat, din orice motiv, inclusiv următoarele (fără a fi limitat la acestea): uz necorespunzător, defecte de proiectare sau producție, asamblare incorectă sau necorespunzătoare, avarii în urmă expedierii sau manipulării. Cumpărătorul și/sau utilizatorul își va asuma întreagă repsonsabilitate pentru a obține și a se folosi de echipamentul de protecție necesar, în conformitate cu recomandările producătorului. Cumpărătorul și/sau utilizatorul va consimți în momentul achiziționării vreunui produs de la www.free-ride.ro că nu va învinovăți nici unul dintre angajații, reprezentanții ori activele free-ride.ro. Cumpărătorul/utilizatorul va accepta că ciclismul, în orice fel ar fi el practicat, este o activitate inerent periculoasă din care pot rezulta accidentări serioase, chiar moartea, și va accepta să își însușească instruirea și supervizarea, precum și toate materialele de siguranță, necesare practicării acestor activități.


Specificațiile tehnice sunt informative, în conformitate cu datele transmise de către furnizorii, producătorii sau reprezentanții oficiali; ele pot fi modificate fără înștiințare prealabilă și nu constituie obligativitate contractuală, în aceleași condiții se aplică și prețului produsului. Fotografiile produselor afișate au caracter orientativ/informativ și pot conține diferențe/accesorii ce nu sunt incluse în pachetul standard al produsului. Toate promoțiile prezente în site sunt valabile în limita stocului. Aceste condiții de răspundere și garanție se pot schimbă fără o notificare prealabilă.


Am citit acest acord și această declarație de răspundere și am înțeles în totalitate conținutul lor. Am înțeles de asemenea că această reprezintă o declarație de răspundere cuprinzătoare, atât pentru persoana mea, cât și pentru copiii mei minori și pentru oricine altcineva care s-ar putea folosi de produsele achiziționate de mine prin intermediul www.free-ride.ro.
Recomandăm ca în timpul practicării oricărei discipline a ciclismului, utilizatorul să folosească echipamentul de protecție potrivit, acesta incluzând cască, genunchiere și cotiere, ochelari de protecție și orice protecții disponibile pentru o siguranță sporită.


Returnarea produselor


Returnarea produselor achizitionate de pe www.free-ride.ro (DANIELS WORKSHOP SRL) este valabilă doar pentru produsele achiziționate în mediul online.


Produsele achiziționate din sediul nostru din Sibiu, Strada Siretului nr.14, bloc 9, pot fi returnate doar ca urmare a unor defecte sau neconformități cu datele tehnice specificate pe ambalaj. Nu se returnează suma de bani achitată la cumpărarea produsului. Se poate oferi un produs identic cu cel achiziționat, sau un alt produs cu valoare minimă cu cea a produsului returnat.


Pentru produsele achiziționate online termenul de returnare este de 14 zile calendaristice conform legilor în vigoare. Cererile de retur după acest termen nu sunt valabile și nu le vom lua în considerare.


Returnarea produselor se face prin serviciul de curierat agreat de ambele părți iar costurile de transport tur/retur sunt suportate de către cumpărător.
Returnarea produselor se face doar la sediul nostru din Sibiu, Strada Siretului nr.14, bloc 9 către SC DANIELS WORKSHOP SRL. Coletele trimise cu alt destinatar ca SC DANIELS WORKSHOP SRL nu vor fi ridicate.


Returul banilor


Contravaloarea produselor este returnată doar în cazul întrunirii condițiilor de retur. Această nu se face ramburs la ridicarea coletului ci doar prin transfer bancar în contul beneficiarului. Returnarea banilor poate să dureze până la un maxim de 30 zile calendaristice.


Condiții pentru returnarea produselor


• produsele trebuie să fie însoțite de toate actele cu care au fost livrate (certificate, factură, bon fiscal, manuale)
• produsule trebuie să fie însoțite de toate elemntele identificatoare (etichete, ambalaje)
• echipamentele au fost doar probate nu și purtate
• componentele nu au fost montate sau folosite pe bicicletă
• pentru returnări repetate de la același client ne rezervăm dreptul de a refuza returnarea
• nu fac parte din categoria de biciclete sau componente la mâna a două
• nu fac parte din categoria comenzilor speciale (comenzi în baza unui avans comandate special pentru clientul respectiv)


Definiția contractului de vânzare (art. 2, 5): orice contract în temeiul căruia profesionistul transferă sau se angajează să transfere proprietatea asupra unor produse către consumator, iar consumatorul plătește sau se angajează să plătească prețul acestora, inclusiv orice contract care are drept obiect atât produse, cât și servicii.


Încheierea contractului are loc în momentul emiterii facturii fiscale și nu la lansarea comenzii sau emiterea confirmării automate de primire a acesteia. Art. 12 menționează că exercitarea dreptului de retragere pune capăt obligațiilor părților contractuale. Produsul returnat trebuie să fie în aceeași stare în care a fost livrat (în ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte și documentele care l-au însoțit).


Nu se acceptă pentru returnare produsele care prezintă modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, șocuri, urme de folosire excesivă și/sau intervenții neautorizate etc. Prevederile OUG 34/2014 se aplică doar consumatorului definit ca orice persoană fizică sau grup de persoane fizice constituite în asociații așa cum sunt definite la art. 2 pct. 2 OG 21/1992 privind protecția consumatorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare.
Consumatorul este responsabil doar în ce privește diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor și funcționarii produselor. În conformitate cu Directiva 2011/83/UE, punctul (47) din prezentare: pentru a stabili natura, caracteristicile și modul de funcționare a bunurilor, consumatorul ar trebui să le mânuiască și să le inspecteze în același mod în care i s-ar permite să-o facă într-un magazin; de exemplu, consumatorul ar trebui doar să probeze un articol de îmbrăcăminte, nu să îl poarte.